Oud Nieuws

From antiX

Jump to: navigation, search

07 Augustus 2012

antiX-12 ‘Edelweiβpiraten’ beschikbaar.

15 maanden na het uitkomen van de antiX-M11 series, zijn we blij dat we de antiX-12 series aan kunnen kondigen, met de codenaam Edelweiβpiraten.

Er zijn drie versies beschikbaar:

Full (volledig, 697 MB) – beschikt over 5 windowmanagers! IceWM (standaard), Fluxbox, JWM (allemaal met of zonder Rox-desktop) wmii (vooringesteld om het gebruikers makkelijk te maken ermee te beginnen) en dwm. LibreOffice-suite, EPDFView, osmo zorgen voor de nodige kantoortoepassingen. Iceweasel 10 voor het webbrowsen en Claws Mail als E-mail cliënt. XMMS is de standaard muziekspeler, Streamtuner2 vervangt streamtuner als audiostreamer en gnome-mplayer is de standaard videospeler. Het bestandsbeheer gaat met Rox-filer en het nieuwe maar uiterst veelzijdige programma SpaceFM en udevil vervangen nu Thunar. Gucview is er voor de webcam, synaptic voor het grafisch pakketbeheer, Yad vervangt Zenity, er zijn vele nuttige scripts (zoals smxi/inxi) en er zijn veel andere veranderingen ingevoerd zoals een programma waarmee een live.iso snapshot kan worden gemaakt van een geïnstalleerd systeem (dankzij de refracta-snapshot toepassing). Er zijn talloze toepassingen beschikbaar voor een totale desktop-ervaring, waaronder ook veel commandline-alternatieven voor grafische programma’s, zoals moc voor audio, irssi voor chatten, mplayer voor video, elinks voor surfen op internet. En het past allemaal op een cd van 700MB! We maken nog steeds gebruik van grub-legacy, maar het staat gebruikers natuurlijk vrij om desgewenst grub te installeren.2.

Base (basisversie, 356MB) – met Fluxbox, JWM, wmii en dwm. Iceweasel 10, een basis-editie van het antiX-controlecentrum, rox-filer, SpaceFM met udevil.

Core (minimale versie 135MB) – geen X-omgeving, alleen cli-installer. Opmerking: deze versie bestaat alleen uit vrije software (libre).

Elke versie maken standaard gebruik van de Debian Testing repo’s en alle toepassingen zijn opgewaardeerd via deze Debian ‘Testing’ repositories tot de datum van 6 augustus 2012.

Alle versies bevatten de laatste stabiele Linux-kernel (3.5.0) – aangepast voor antiX, zodat ook PI en AMD K5/K6 CPU’s ermee kunnen worden opgestart.

Nieuw: antiX beschikt nu over een eigen repo (met dank aan Dave).

Alles is van nul af opgebouwd met het gebruik van debootstrap. Deze versie van antiX is niet afgeleid van MEPIS of een andere distro.

Er zijn flinke verbeteringen behaald in het gebruik van Live-persistentie. Het installeren van antiX als live/frugal op een ntfs(windows)-partitie zou moeten werken, maar het is niet aan te bevelen. Gebruik daarvoor liever fat of ext. Documentatie daarover is beschikbaar in /usr/share/antiX/live-boot-docs.

https://sourceforge.net/projects/antix-linux/files/Final/

Bekende problemen:

 • Gebruik new_usb.sh om antiX op een usb-stick te installeren en niet de antix2usb grafische toepassing
 • Om grub op de root-partitie te installeren, haal eenvoudigweg het vinkje weg bij de MBR box.

Alle toepassingen: apt-get dist-upgrade tot aan augustus 2012.

Wat kort advies:

1. Kies uw taal voor voor installatie door F2 in te drukken bij het grub opstart-scherm of door lang=nl in te typen (als Nederlands uw verlangde taalinstelling is).

2. Kies de door u geprefereerde tijdszone door F3 in te drukken bij het grub opstart-scherm of door tz=Europe/Amsterdam in te typen (als dat uw tijdszone is).

3. Bekijk de cheat-opties door F1 in te toetsen bij het grub opstart-scherm. Zie de cheats hieronder.

4. Standaard is nouveau uitgeschakeld en is vga ingesteld op auto-detect. U dient wellicht cheats toe te voegen om de gewenste schermresolutie te kijgen. Druk bij het opstartscherm op F1 voor de aanwezige mogelijkheden.

5. Gebruik sgfxi (of smxi) om nvidia/ATI drivers te installeren.

6. Omdat antiX een rolling release is, wordt het aanbevolen om regelmatig dist-upgrades uit te voeren. Het gebruik van apt-get of install en het gebruik van aptitude (maar hou het bij één van beide) in de terminal is het beste, alsmede het smxi-script. Synaptic kan het best worden gebruikt voor de installatie van afzonderlijke pakketten.

7. U kunt veilig gebruik maken van liquorix, aptosid, siduction en Debian kernels in antiX (als u dat wilt). Gebruik daarvoor smxi.

8. U kunt de automatische login functie van SLiM instellen in het antiX Controle Centrum. U kunt wisselen van desktop-omgeving door bij het aanmeldscherm F1 in te drukken. Rox-desktop (met iconen) is beschikbaar.

9. Om antiX op een usb-stick te installeren kunt u het cli-script new_usb.sh gebruiken, eventueel unetbootin of gebruik dd voor isohybrid.

10. Leest u vooral de antiX FAQ en de ‘How To’ artikelen op de hoofdsite voor antiX. http://antix.mepis.org/index.php?title=Howto_aricles

11. Cheatcode opties die kunnen worden overgedragen op de installatie, zijn:

 • desktop=fluxbox (of jwm, wmii, dwm voor live)
 • dpi=xx (XX=een getal. Standaard is 96)
 • noRox (Schakelt Rox desktop uit)

Dank aan allen die betrokken zijn bij antiX en vooral degenen die hebben meegewerkt aan antiX-12:

 • Bitjam voor verder verbeteringen aan de toepassing van antiX-live, scripts voor persistentie en nog veel meer!
 • Dave voor het omzetten van antiX scripts in Yad. (antix-system, user-management, inxi-gui, wallpaper, add-key, add-start) en voor het opzetten van de antiX repo … en nog veel meer!
 • De vertalers op antiX Launchpad en Eselma (Catalaans), Secipolla (Braziliaans), Dark-D (Roemeens), Clandestine (Braziliaans), Bozhkov (Bulgaars), Atcl (Duits), Hannes Worst (Nederlands), Sombreros (Frans), Megatoro (Spaans), Spartak77 (Italiaans), Utopia (Zweeds), Hosuli (Fins), Kuvaly (Tsjechisch), Piotr Strębski (Pools), Sergiy Gavrylov (Oekraïens) en allen die in de voorgaande versies van antiX aan vertalingen hebben bijgedragen.
 • H2 voor de integratie van het smxi-script in antiX en voor inxi, sgfxi, svmi. (http://smxi.org)
 • Oldhoghead, Dolhin_oracle, Rokytnji, Masinick, Dave, Dark-D, Eriefisher, Lagopus, Rust_collector, Drg, SamK, Secipolla en anderen die ik wellicht vergeten ben, voor het testen van antiX, alle bijdragen die ze hebben geleverd en alle uitgebreide promotie die ze hebben gegeven.
 • Slitaz voor Mountbox.
 • Het oude Sidux-team voor het Install-meta pakket.
 • Maato voor Volumeicon http://softwarebakery.com/maato/volumeicon.html
 • Carlops voor het hosten van antiX op mepisimo.
 • lassekongo83 voor the GTK3 theme Zukitwo.
 • David B. Cortarello voor ktsuss.
 • Trizen voor youtube-viewer.
 • Michael Deelwater voor burniso.
 • David M. Thompson voor exoodles.
 • petya@nigilist.ru voor ps_initrd.sh.
 • Chris Rankin voor sudoku-savant.
 • tradetaxfree voor zram script.
 • P@draigBrady.com voor ps_mem.py.
 • SamK voor unplugdrive.sh en JWM conguration files.
 • refracta-team voor snapshot scripts.


Alle grafische vormgeving komt uit de volgende bronnen:

En natuurlijk niet te vergeten:

 • De antiX-gemeenschap
 • De MEPIS-gemeenschap
 • Debian team en alle vrijwilligers
 • Alle softwaremakers
 • En alle gebruikers, testers, adviseurs, torrent-verspreiders en vrienden van antiX en MEPIS-forums,

en zoveel meer …

anticapitalista Thessaloniki 07 Augustus 2012


11 mei 2011

bug-fixes

 • Installeer libxine1-all-plugins voor een juiste werking van Goggles mediaspeler en Gxine.
 • Wanneer de firmware-b43legacy-installer zich niet laat updaten, kunt u het pakket gewoon verwijderen.
    # apt-get purge firmware-b43legacy-installer
    # apt-get -f install

3 mei 2011

Antix-M11 'Jayaben Desai’ vrijgegeven

Het is iets meer dan een jaar geleden dat AntiX-M8.5 uitkwam. Het AntiX-team is blij met de nieuwe uitgave van AntiX-Mepis 11 'Jayaben Desai’, een snelle, zeer flexibele en complete desktop en live-CD. Deze is gebaseerd op Debian Testing en Mepis. Het systeem is beschikbaar in drie versies: ‘Full’, ‘Base’ en ‘Core’ (voor de 686 en de 468 kernel, ze maken alle gebruik van ‘hybridiso’). Standaard in deze uitgave is een volledig ingerichte Icewm-Rox desktop (fluxbox, wmii en dwm zijn echter ook geinstalleerd). Het systeem gebruikt verder een SimplyMEPIS 2.6.36-4 Linux-kernel, geheel eigen configuratie-hulpmiddelen, en het gebruikelijke arsenaal aan toepassingen voor de desktop. Het gaat dan bijvoorbeeld om de nieuwste versie van Iceape (2.0.13-1) voor het surfen op internet, Abiword tekstverwerker (2.8.6) en Gnumeric (1.10.14) als kantoortoepassingen, Qmmp en Goggles muziekbeheer (0.12.1) voor audio, Gxine, Mplayer en Gnome-mplayer voor video, Gppp (voor inbellen), Wicd (1.7), Umt-panel (aan Aptosid ontleend) voor GPRS/UMTS/3G en Ceni (2.21) voor het beheer van alle netwerkverbindingen en Pidgin (2.7.11) als chatprogramma. Er zijn ook veel programma’s in AntiX opgenomen die van de console gebruik maken, zoals Alpine voor E-mail, Moc voor audio, E-links als internetbrowser, Abcde en Ripit om CD’s te rippen, enzovoorts. AntiX beschikt verder over een lichtgewicht cli-installatie programma dat het mogelijk maakt om het systeem snel te installeren. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot live-gebruik met persistentie, ‘remaster on the fly’, toepassing van nieuwe opstart (boot-) cheatcodes om dpi en windowmanager zonder of met Rox-icons in te stellen, en het AntiX2usb-programma waarmee AntiX gemakkelijk op een usb-stick kan worden geinstalleerd. Verscheidene talen worden ‘out-of-the-box’ volledig ondersteund, reeds door de taalkeuze bij het gebruik van de Live-CD. Deze wordt meegenomen in de uiteindelijke installatie. Er zijn Chinese, Japanse en Koreaanse fonts in Antix opgenomen, en Inbus in de volledige (Full) versie.

AntiX is reeds bruikbaar op computers met slechts 64 MB RAM, maar 128 RAM is het aanbevolen minimum. De 486 kernel-versie zou moeten werken op AMD K5/k6. AntiX is snel en kent een laag RAM-gebruik, zowel in LIVE-gebruik als wanneer het geheel geinstalleerd is.

Volledige uitgave-beschrijving van ‘Jayaben Desai’ (AntiX-M11) Belangrijkste opwaarderingen sinds ‘Marek Edelman’ (AntiX-M8.5)

 • Nieuwe AntiX-scripts om het systeem in te stellen, voor gebruikersbeheer, achtergronden, en PC-informatie.
 • MEPIS 2.6.36-4 kernel
 • Verbeterd AntiX-controlecentrum, nieuwe mogelijkheden.
 • Vernieuwde Icewm/Fluxbox menustructuur
 • Verbeteringen en uitbreidingen aan thema’s en vormgeving van Icewm en Fluxbox
 • Uitbreiding van de vertaling van specifieke AntiX-toepassingen
 • Chinese, Japanse en Koreaanse fonts zijn nu ook in Antix opgenomen, alsmede Ibus.
 • Een ‘meta-installer’ waarmee KDE4, Xfce, Lxde, Gnome en lichtgewicht-versies kunnen worden geinstalleerd. LibreOffice is tevens beschikbaar.
 • De achtergrond wordt nu door Feh ingesteld. Nitrogen is verwijderd.
 • Thunar vervangt Pcmanfm
 • Xfburn vervangt Gnomebaker
 • Het /etc/X11/xorg.conf bestand wordt niet standaard meer aangemaakt. Er bestaat wel de mogelijkheid om er een te maken. Dat kan dan door de ‘noxorg’ cheatcode bij de opstart te verwijderen.
 • Umt-panel2 (ontleend aan Aptosid) is toegevoegd voor GPRS/UMTS/3G
 • Vim is op verzoek toegevoegd
 • In live-modus gebruikt AntiX nu isolinux in plaats van Grub
 • Hypridiso
 • Adblock is toegevoegd om het surfen op internet met lage RAM mogelijk te maken
 • X.org 7.5
 • Rox-filer 2.10
 • Fluxbox 1.31
 • Wicd 1.7 met Wicd-ncurses toegevoegd
 • Pidgin 2.7.11
 • Ceni 2.21
 • Grub-legacy
 • Zathura toegevoegd
 • Cdw toegevoegd
 • Apt-show-versions toegevoegd
 • Qmmp vervangt Xmms
 • File-roller vervangt Xarchive
 • Elinks-lite vervangt links2
 • Idesk is verwijderd
 • Umtsmon is verwijderd
 • Mpd/ncmpcpp/mpdpss is verwijderd
 • Osmo is verwijderd
 • Samba/pyneighborhood is toegevoegd
 • Install-meta toepassingen is geupdate
 • Extra cheatcodes zijn opgenomen voor het bootmenu
 • Speedcrunch is toegevoegd
 • Tohset is toegevoegd
 • Prism2-usb-firmware-installer is toegevoegd
 • Volume-icon is toegevoegd
 • Fancy-prompts script is toegevoegd

Alle toepassingen: apt-get dist-upgrade op 01 mei 2011

Een eerste advies:

1. Kies uw taal voordat u gaat installeren door bij het Grub-opstartscherm van de CD met F2 een keuze te maken, of door lang= xx in te typen (xx is uw taal, bijvoorbeeld lang=nl).

2. Kies uw tijdszone met F3 in het Grub opstartscherm van de liveCD, of door het intypen van tz=xx/yy (xx/yy = werelddeel/stad, bijvoorbeeld Europa/Amsterdam).

3. Leest u over de cheat-opties door F1 in te toetsen in het Grub-opstartscherm. Zie ook de tekst over de cheats hieronder.

4. Nouveau is standaard uitgeschakeld, en vga wordt automatisch ingesteld. U kunt cheatcodes toevoegen indien u een andere resolutie wenst. Druk op F1 in het opstartscherm van de LiveCD voor alle mogelijkheden.

5. Gebruik sgfxi (of smxi) om nvidia/ATI-drivers te installeren.

6. Omdat AntiX een ‘rolling release’ distributie is, is het aan te raden om regelmatig ‘dist-upgrades’ uit te voeren. Het gebruik van Apt-get of install of aptitude (beperk u tot een van deze) in de console wordt aanbevolen, alsmede het smxi-script. U kunt Synaptic het best gebruiken voor het installeren of upgraden van afzonderlijke softwarepakketten.

7. U kunt veilig Liquorix, Aptosid en Debian kernels in Antix gebruiken (als u dat wenst). Maak dan gebruik van smxi.

8. U kunt de autologin-functie van SliM instellen in het AntiX controle-centrum. U kunt F1 gebruiken in het inlogscherm om uw gewenste desktop-omgeving te kiezen. Rox-desktop (met iconen) is beschikbaar.

9. Om AntiX op een USB-stick te installeren kunt de AntiX2usb-gui toepassing of isohybrid gebruiken.

10. Leest u alstublieft ook de AntiX FAQ en de ‘How To’-artikelen op de hoofdsite van AntiX: http://antix.mepis.com/index.php/Howto_articles

11. Cheatcode mogelijkheden die in de installatie kunnen worden meegenomen:

 • desktop=fluxbox (of wmii, dwm voor live)
 • dpi=xx (xx=een nummer. Standaard is 96)
 • noRox (schakelt Rox-desktop uit)

Dank aan iedereen die bij AntiX betrokken is. In het bijzonder zij die aan AntiX-M11 hebben meegewerkt:

 • Bitjam voor verdere verbeteringen aan de mogelijkheden van AntiX-Live. (Linuxrc) en het script ‘fancy-prompts’.
 • Burt Holland voor het cli-installer script, een fantastische toevoeging aan AntiX.
 • Dave voor de nieuwe AntiX scripts (antix-system, user-management, inxi-gui, wallpaper, add-key, add-start). Ook weer een fantastische uitbreiding van AntiX.
 • Vertalers van AntiX op Launchpad, en Eselma (Catalaans), Secipolla (Braziliaans), ICE-M (Roemeens), Clandestine (Braziliaans), Bozhkov (Bulgaars), Atcl (Duits), Hannes Worst (Nederlands), Sombreros (Frans), Megatotoro (Spaans), Spartak77 (Italiaans), Utopia (Zweeds), Hosuli (Fins), Kuvaly (Tsjechisch), Piotr Strębski (Pools), Sergiy Gavrilov (Oekraiens) en alle anderen die ook via vorige uitgaves een bijdrage hebben geleverd.
 • H2 voor het integreren van het smxi-script in AntiX, voor inxi, sgfxi, svmi. (http://smxi.org)
 • Slitaz voor Mountbox
 • Het oude Sidux-team voor het install-meta pakket
 • Maato voor volumeicon http://softwarebakery.com/maato/volumeicon.html
 • Carlops voor het hosten van AntiX op mepisimo

De artistieke vormgeving berust op de volgende bronnen.

En natuurlijk niet te vergeten:

 • Warren van Mepis
 • De AntiX gemeenschap
 • Het Debian team en alle vrijwilligers
 • Alle software-ontwikkelaars.

En alle gebruikers, testers, adviseurs, torrent-seeders en de vrienden van AntiX en de MEPIS-forums.

En nog zoveel meer …

Anticapitalista Thessaliniki 03 mei 2011

12 April 2010

antiX-M8.5 'Marek Edelman' vrijgegeven

9 maanden na de vrijgifte van antiX-M8.2, kan het antiX-team aankondigen dat MEPIS 8.5 'Marek Edelman' - een snelle, lichte, flexibele en volledige desktop en livecd die is gebaseerd op SimplyMEPIS en Debian Testing - nu bescchikbaar is in volledige- en basis versies (686 en 486 kernel). Standaard gebruikt deze release een volledig aangepaste icewm desktop (fluxbox, wmii en dwm zijn ook geinstalleerd) en een SimplyMEPIS 2.6.32-11 kernel, MEPIS Assistants die zijn aangepast ten behoeve van een betere compatibiliteit in antiX en de gebruikelijke reeks applicaties voor desktop gebruik, Iceape voor internet behoeftes, Abiword en gnumeric voor kantoorgebruik, xmms en goggles music manager voor audio, gxine, mplayer en gnome-mplayer voor video, gppp (dial-up), wicd en ceni voor netwerk verbindingen, pidgin voor chat. Veel cli applicaties zijn ook inbegrepen, waaronder Alpine voor email, moc voor audio, links2 voor browsen, abcde en ripit voor cd-ripping en nog veel meer. Nieuwe features zijn onder andere 'live met persistence' (livecd + data opslag), 'remaster on the fly', nieuwe boot cheatcodes voor het instellen van dpi en desktop windows manager, antix2usb om eenvoudig op een usb-stick te kunnen installeren. 12 talen worden direct en volledig ondersteund, waarbij de tijdens livecd gebruik gekozen taal ook na de installatie direct beschikbaar is.

antiX draait op computers met minimaal 64 MB RAM, alhowel 128MB RAM het aanbevolen minimum is. De 486 kernel versie zou moeten draaien op AMD K5/K6. antiX is snel en heeft zowel bij gebruik als livecd en geinstalleerd een laag RAM gebruik.

Volledige vrijgifte aantekeningen voor 'Marek Edelman' (antiX-M8.5)

Belangrijkste upgrades vanaf 'Tȟašúŋke Witkó' (antiX-M8.2)

 • Persistence live met 'remaster on the fly plus install' feature
 • Alle MEPIS tools updated en aangepast voor antiX
 • MEPIS 2.6.32-11 kernel
 • Dependency gebaseerd booting
 • ext4 beschikbaar als optie in de installer
 • Verbeterd antiX-Control Centre, nieuwe script voor autologin
 • Nieuwe icewm/fluxbox menu structuur
 • Nieuw feature: icewm control centre
 • Verbeterd en uitgebreide themes en artwork voor icewm en fluxbox
 • Localisaties van antiX apps uitgebreid
 • meta-installer voor installeren van kde4, xfce, lxde, gnome
 • iceape vervnagt iceweasel
 • X.org 7.4
 • Rox-filer 2.10
 • fluxbox 1.1.1
 • wicd 1.7 met wicd-ncurses toegevoegd
 • pidgin 2.6.5
 • ceni 2.7
 • smxi, inxi scripts upgraded
 • Dillo2
 • antix2usb gui
 • sysv-rc-conf replaces rcconf
 • system-config-printer vervangt gtklp
 • gamix vervangt aumix
 • asunder vervangt gnormalize
 • geeqie vervangt gqview
 • mpd/ncmpcpp/mpdpss toegevoegd
 • gxine toegevoegd
 • apvlv toegevoegd
 • dwm en dmenu toegevoegd
 • wmii toegevoegd
 • imagination slideshow toegevoegd
 • sudoku game toegevoegd
 • smbc toegevoegd voor samba shares
 • ttf-sil-gentium font toegevoegd
 • Samba/pyneighborhood toegevoegd aan install-meta
 • Extra cheatcodes bij boot menu
 • cdw verwijderd
 • aptitude verwijderd

Alle apps: 'apt-get dist-upgrade' gedaan op 11 April 2010.

Enkele adviezen:

1. Kies je taal voordat je installeert door op F2 te drukken in het live boot grub screen of met het typen van lang=XX (XX= uw taal, bijv. lang=ru).

2. Kies je voorkeur scherm-resolutie door op F3 te drukken in het live boot grub screen of door te typen xres=XX (XX= voorkeur resolutie, bijv. xres=1366x768).

3. Lees vooraf de cheat opties door op F1 te drukken in het live boot grub screen. Zie de cheat-codes hierna.

4. Gebruik sgfxi (of smxi) om nvidia/ATI drivers te installeren.

5. Omdat antiX een 'rolling release' distro is, is het aan te bevelen om regelmatig dist-upgrades uit te voeren. Het wordt aanbevolen om apt-get of aptitude (maar beperk je tot een van beide) te gebruiken om vanaf de command line te installeren, evenals de smxi script. Synaptic kan het best gebruikt worden om individuele packages te installeren of te upgraden.

6. Je kunt veilig sidux, liquorix en Debian kernels in antiX gebruiken (als je dat wenst). Gebruik smxi.

7. Je kunt de autologin feature van SLiM in het antiX Control Centre instellen. Je kunt ook in het login screen (door een of meerdere malen op F1 te drukken) de gewenste desktop kiezen. Rox desktop (met icons) is beschikbaar.

8. Om antiX naar een usb device te installeren kan de antix2usb-gui applicatie gebruikt worden.

9. Lees de antiX FAQ en 'How To' artikelen in de antiX site.

10. Cheatcode opties die bij een installatie 'overeind blijven'.

 • desktop=fluxbox (of wmii, dwm voor live)
 • dpi=xx (XX=een getal. Standaard is 96)
 • Rox (Stelt Rox desktop in)

11. Indien je de persistence optie gebruikt of de 'remaster on the fly + install' optie, let er dan goed op dat deze de links korrekt zijn VOOR installatie naar harde schijf (indien niet, gewoon de naam veranderen)

 • Voor antiX-full: /etc/rc0.d/K11ejectcd /etc/rc6.d/K11ejectcd /etc/rcS.d/S25antiX-post.sh
 • Voor antiX-base: /etc/rc0.d/K10ejectcd /etc/rc6.d/K10ejectcd /etc/rcS.d/S25antiX-post.sh

Mijn dank aan:

 • BitJam voor aangepaste linuxrc t.b.v het mogelijk maken van persistence en 'remaster on the fly'. Brilliant!
 • OU812 voor de nieuwe menu structuur in antiX-M8.5. En nog veel meer.
 • secipolla en oldhoghead voor FAQ documentatie. En nog veel meer.
 • ICE-M voor Black AntiX fluxbox theme. En nog veel meer.
 • Vertalers - eselma,wingevil, plvera, Richard, Hannes Worst, Ko, coyotito, Vipe, Diversion, Per, alaqsory, Lyash Dmitry, kuvaly, Vizesiz gezegen, atcl en vertalers op antiX Launchpad.
 • impuwatt voor antiX-themes en de grub image van Marek Edelman.
 • eriefisher voor packaging en help in het forum
 • sleekmason voor het sleek2flux fluxbox theme
 • h2 voor het integreren van de smxi script in antiX en voor inxi, sgfxi, svmi. (http://smxi.org)
 • Sakasa voor de voortdurende stroom kwaliteits wallpapers. (http://bestfreewallpaper.net)
 • lagopus voor de antix2usb script en de franse vertaling.
 • Adrian voor de remaster script.
 • Jerry voor FAQ aanpassingen en algemeen documentatie werk.
 • SilverBear voor de afwerking en het leggen van de laatste hand aan de antiX FAQ.
 • oldhoghead, dolphin_oracle, rokytnji, masinick voor het testen en op zo breed mogelijke schaal promoten van antiX.
 • Loukas Avgeriou aka luckyb voor de luckyBackup applicatie (http://luckybackup.sourceforge.net)
 • teresaejunior voor mpdpss
 • SliTaz voor mountbox
 • carlops voor het hosten van antiX op mepisimo.

en niet te vergeten, natuurlijk,

 • Warren voor MEPIS
 • antiX Community
 • MEPIS Community
 • Debian team en vrijwilligers.

en alle gebruikers, testers, suggestie-indieners, torrent seeders en vrienden in de antiX en MEPIS forums.

en vele anderen........

anticapitalista, Thessaloniki 11 April 2010.

Personal tools